Case-study-Cirencester-featured-image

Courtyard House

Residential, Cirencester

Winner of a 2015 International Property Award
International-Property-Awards

When we were commissioned, our client had recently acquired two detached barns being used as holiday homes.  Our brief was to develop a scheme turning the barns and surrounding gardens into their Cotswold home.  Leading a team of specialist consultants, we developed an alternative layout to the property to suit our client’s requirements.  The house is on one storey, with each room enjoying vaulted double height space, based around a main Courtyard. A modern glazed link now connects the two houses, and a separate double Garage includes a self contained Annexe.

The front entrance was relocated to near the driveway, placing the social rooms at one end of the house, and more private rooms at the other. It was important to have a strong connection between the house and gardens, so each room in the house opens onto one of the three courtyards.

The Courtyard House was also featured in The English Home magazine, please click this link for the article: The English Home


 

 

 

© Rixon Architects. All rights reserved.